De oud-Hollandse scheepswerf en houtzagerijen vormen onze inspiratiebron voor het historisch industriële karakter van de huizen. 

Machiel Hopman
ConverseArchitects

Converse is vanaf het begin betrokken bij de ontwikkeling van buurten in Wilgenrijk. Met het intieme Wevershof als eerste stap, zetten we nu een volgende, met het ontwerp voor Uitzicht. In deze buurt komen twaalf huizen te staan in vier groepjes van drie bovenop een terp. Geborgenheid en veiligheid van het wonen op deze terp wordt gecombineerd met een exclusieve uitwerking tot in het kleinste detail. De oud-Hollandse scheepswerf en houtzagerijen vormen onze inspiratiebron voor het historisch industriële karakter van de huizen. Het gekozen materiaal, de robuuste vormen met verfijnde detaillering passen binnen dit thema met een krachtige relatie tussen buiten en binnen. Groot vakmanschap straalt van de huizen af. Samen met de andere makers van Uitzicht hebben we een prachtige basis ontworpen waaraan we graag samen met u nog een persoonlijke touch geven.  

Machiel Hopman, ConverseArchitects  

Er zijn geen ‘traditionele’ tuinen met hagen.

Ir. Robbert Jan van der Veen
Plein06

Plein06 werkt aan de ruimtelijke ontwikkeling van de buurten in Wilgenrijk. Het onderscheidende woonconcept van Uitzicht is geïnspireerd op terp – een hoger gelegen gebied met daar bovenop een ensemble van gebouwen. Deze ligging maakt het tot een uniek woongebied. Er zijn geen ‘traditionele’ tuinen met hagen. De overgangen tussen privé en de gezamenlijke ruimte zijn zorgvuldig ontworpen zodat bewoners hun eigen privé plek zowel binnen als buiten kunnen hebben, terwijl er tegelijk aan beide zijde van de woning een plek is voor ontmoeting en gezamenlijke activiteiten met de buurtbewoners. Dit voegt een extra dimensie toe aan de woonbeleving die verder gaat dan de eigen kavel

Met de buurt Uitzicht begeeft Wilgenrijk zich, als onderscheidende woonplaats, nog iets verder buiten de gebaande paden.

Ferdi Buijsrogge
Directeur gebiedsontwikkeling

Met de buurt Uitzicht begeeft Wilgenrijk zich, als onderscheidende woonplaats, nog iets verder buiten de gebaande paden. Na het overweldigende succes van Wevershof, waarbij architectuur en landschap bepalend waren voor de woonkwaliteit, komt nu door hetzelfdeontwerp- en ontwikkelteam: Uitzicht – wonen op een Hollandse terp. Overal in Nederland
is de terp nog goed zichtbaar. Waar open water en wonen elkaar ontmoeten is het een
uitermate geschikt middel om droge voeten te houden. Bijkomend effect van de terp was
het uitzicht, licht hoger wonen dan het omliggende land geeft de mogelijkheid verder
te kijken dan op het maaiveld niveau.